Galantusz Grafika

Ahol a fantázia megelevenedik

Könyvillusztrálás

A könyv illusztrációi nem csak elhanyagolható élményt jelentenek, hanem fontos kiegészítése is a könyveknek. A könyvek típusától függ, hogy milyen mértékben segíti a könyv tartalmának megértését.
Illusztrációink nem csak növelik a könyv értékét, de plusz tartalommal is megtöltik azokat.

Könyvillusztrálás
Látványvilág
Könyvillusztrálás
Grafikai tervezés
Könyvillusztrálás
Figura tervezés

A bemutatás

Termékillusztrálás

A termék eladásában nagyon fontos szerepet kap a jól megtervezett grafika. Ezen grafikák által akár más látásmódból - a többi hasonló termékhez képest -,pl. szokatlan nézetek, vizuális hatásokkal lehet érdekessebbé tenni a szolgáltatást vagy terméket.
Kérje ajánlatunkat!

Könyvillusztrálás
kiadványtervezés
Könyvillusztrálás
Magyarázó ábrák
Könyvillusztrálás
Termék illusztráció
Image is not available
Tanulmányrajz
Látványrajz állati, növényi, néprajzi és természeti témákhoz. A tanulmányrajzok azoknak a szervezeteknek, kutatóknak ajánlott, akik valamilyen tudományos témakörben, egy átfogó ismereteket nyújtó szemléltető ábrákkal gazdagon illusztrált dokumentumot szeretnének létrehozni.
Kérje ajánlatunkat!
Az illusztrációk fontossága

A grafikus fő feladata a megrendelő igényéhez hozzáadni azt az alkotói pluszt, ami teljesebbé, komplexebbé teszi az elvégzendő feladatokat. A jó grafikusnak, kiváló pszichológiai ismeretekkel kell rendelkeznie, hogy grafikáival elérje a kellő hatást, ami olykor drámai, máskor mulatságos, vagy éppen nevelő szándékú.
Grafikáinkkal tudjuk hozni ezeket a hatásokat, de ismernünk kell a grafika célját és rendeltetését ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki rajzainkból.
Kérje ajánlatunkat!

Könyvillusztrációk

A meséktől a nyelvkönyvekig készítünk illusztrációkat. Grafikáink kiegészítik a könyv tartalmát, ami a valóságos és a fantázia világ érzékletes ábrázolásától a stilizált ábrákig terjed.

Tanulmányrajz

A tanulmányrajz, botanikai illusztráció, ideális segítség beazonosítani a leírás tárgyát, vagy személyét. Sok esetben fotóval nem lehet ábrázolni ezeket. Az illusztrációinkkal el tudjuk érni, hogy jól meghatározható legyen ez a leírás.

Termékillusztrálás

A termékillusztrációk egyik előnye, hogy a fotóktól eltérően a valóságtól elrugaszkodva lehet ábrázolni terméket szolgáltatást. Grafikáink ebben segíteni tudnak.

Miért minket?

Mára több mint 15.000 grafikát készítettünk el az elmúlt 20 ében. Ezen idő alatt sokat tanultunk, képeztük magunkat, hogy minél hatékonyabban tudjuk ábrázolni a ránk bízott feladatokat. Úgy tűnik eddig sikerült :)

Slider

Miért fontosak az illusztrációk, és mihez kelhetnek?

Társasjáték doboz terv

Az illusztrációk emberemlékezet óta jelen vannak történelmünkben. Használták őket törzsi rituálékhoz, valláshoz, és még a régi térképeknek is több közük volt egy jó megtervezett grafikához, mint a kartográfiához.
A régi időkben az illusztráció egy egyszerű szemléltető eszköz volt, ami fokozatosan alakult át az igényeknek megfelelően.
Ma már nagyon sok felhasználási területe van, mert jelen van már nem csak a mindennapokban, hanem az üzleti életben is. Van terület ahol szemléltet, van ahol az értékesítés része.

,Milyen területen lehet az illusztrációkat igazán jól használni?

A könyvek

A könyvek létezése óta az illusztrációknak nagy szerep jut a könyvek népszerűsítésében, értékesítésében. A könyvillusztrációk használatával ki lehet fejezni érzelmeket, cselekményeket. A borító például meghatározhatja a könyv hangulatvilágát, és sokat elárulhat a tartalmáról is.

A könyvillusztrációknak több fajtája létezik

Mesekönyvek
Meseillusztráció

A könyvek világában talán a legnépszerűbb könyvek a mesekönyvek. A legkisebb olvasók számára a képeskönyvek jelentik az igazán érdekes tartalmat, lévén, hogy nem nagyon tudnak még olvasni, ezért inkább nézik az illusztrációkat és elképzelik, hogy mi is lehet a mese története valójában. Ezért fontos, hogy az érintett korosztálynak való illusztrációk kerüljenek bele a mesekönyvekbe, hiszen a különböző korosztályoknak más-más szinten van a képzelő ereje. Másrészről az illusztrációk segítik a gyerekeket az olvasás megszeretésében is, mert először ugyan a képekért nézik a könyveket, de fokozatosan, ahogy tanulnak olvasni megszeretik a történeteket, és már nem csak a szép képek kedvéért olvasnak, hanem a történetért is. Tehát az illusztrátornak nagy felelősége van abban, hogy a gyermekeket olvasásra bírja az illusztrációi által.

Regények
Az emberek olvasási szokása koruk múlásával változik. A mesék után a szórakoztató irodalom, majd a fajsúlyosabb olvasnivalók jönnek. Ebben a korban az illusztráció, már inkább kiegészítője, mint meghatározó része a könyvnek. E könyvek illusztrációinak a feladata, hogy a könyvet vonzóbbá tegye az olvasó számára. Azonban a legnagyobb hangsúly a borítón van. Amennyiben hatni tud a vásárló érzelmeire, akkor jó eséllyel meg is veszi a könyvet. Ennek okán ezen könyvek illusztrációi elsősorban üzleti szempontból jelentősök, ami szorosan össze fonódik az esztétikai élménnyel is.
Tankönyvek, nyelvkönyvek, tanulmányrajzok

Mindenki számára érthető ennek a könyv csoportnak a fontossága. Itt már nem csak az a meghatározó, hogy szép legyen a grafika, hanem hogy szemléltessen, és kiegészítse a tankönyv, vagy dokumentum anyagát. Itt is különbséget kell tenni korosztályok, és témák szerint, amit a grafikusnak figyelembe kell vennie.

Termékillusztrálás

A termékillusztráció a konferenciák, termékbemutatók elengedhetetlen kelléke. Hangsúlyosan lehet velük kommunikálni termékeket, és szolgáltatásokat is. A termékillusztráció helyettesíthető ugyan fotókkal, de ezek teljesen más érzelmi hatást váltanak ki az emberekben. A termékillusztrációk által ki lehet emelni azokat a tulajdonságokat, amelyeket a megrendelő fontosnak tart. Előnye, hogy teljesen szokatlan, vagy meghökkentő nézetekből is lehet ábrázolni. A termékillusztráció sikeresen alkalmazható humorral, groteszk látásmóddal, vagy kitalált környezetbe ültetve a funkcionalitását demonstráló ábrával vegyítve. Az eredmény minden esetben egyedi és hatásos.
A termékillusztráció egyedi volta miatt, olyan propagandaanyagot lehet készíteni, ami nem csak kiemeli a többi cég közül, de esztétikai, és kulturális élményt is nyújthat.

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Full screenExit full screen
Slider

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.galanthus.hu/